Ben je op zoek naar onderhandse opdrachten? Opdrachten die niet Europees worden aanbesteed? Wil je uitgenodigd worden voor deze trajecten? Zorg dan dat de gemeente weet wie je bent en wat jouw bedrijf voor ze kan betekenen.

Steeds meer gemeenten kiezen voor de ‘kleinere opdrachten’ voor een onderhandse procedure. Let wel: ‘kleine opdrachten’ hebben voor leveringen en diensten een waarde van maximaal €214.000,00 en voor werken tot €5.350.000,00. ‘Klein’, maar fijn, dus.

Bij onderhandse trajecten worden of 3 tot 5 bedrijven gevraagd om een voorstel te maken, of de gemeente kiest 1 partij uit en gunt de opdracht rechtstreeks. Wanneer welke variant wordt gekozen, lees je in het inkoopbeleid van de gemeente zelf. Om te komen tot de 1, 3 of 5 bedrijven voor zo’n onderhandse gunning, werken steeds meer gemeenten met lijsten waarop verschillende soorten leveranciers staan. Je kunt je voor deze lijsten aanmelden. Ze heten soms ‘voorkeurslijst’, soms ‘shortlist’, soms ‘leverancierslijst’ en soms ‘groslijst’. Maar wat de naam ook is, voor al deze lijsten geldt de simpele, maar klare waarheid: als je er niet opstaat, krijg je ook geen uitnodiging.

Wij houden alle actuele lijsten bij in onze database. Als je wilt, zetten wij je binnen twee werkdagen op alle lijsten die op dit moment actief zijn. Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.