Advisering en begeleiding
op offerte
via Trias Politica Advies
Tenderbegeleiding
Quickscan haalbaarheid inschrijven
Opstellen (strategische) vragen
Inschrijfstrategie
(Her)schrijven van tenderteksten
Aanbestedingspresentaties
Hulp bij uploaden
Controle op beantwoording
Vraag offerte aan
Tenderdata
abonnement
via TenderXL
Relevante tenders
Intuïtief dashboard
Concurrentie informatie
Persoonlijke alerts
Vraag offerte aan
Training en specialisatie
op offerte
via Instituut Trias Politica
De overheid als klant
Eerste Hulp Bij Aanbesteden
Strategische vragen stellen
Aanbestedingspresentaties
Actualiteiten aanbestedingsrecht
Meervoudig onderhands aanbesteden
Aanmelden voor training

Vragen over onze oplossingen?

Voordat jij het vraagt, hebben wij het al voor je beantwoord.

Waar halen jullie de informatie in TenderXL vandaan?

Wij baseren ons uitsluitend op openbare bronnen. Dat betekent dat ons team dagelijks beleidsstukken leest om onze inkoopprofielen up to date te houden. Daarnaast houden we de publicatie van nieuwe tenders nauwlettend in de gaten. Zodra er een nieuwe publicatie is, werken we de stukken bij, vullen deze aan en zetten die in je dashboard. Gunningsinformatie verwerken we meteen in ons systeem

Waarom zou ik betalen voor TenderXL als TenderNed gratis is?

Ten eerste: TenderNed is niet gratis. Hoe ervaren je ook bent op het platform van de overheid, je bent altijd tijd kwijt aan zoeken, doorklikken naar andere platformen, inloggen op andere platformen en websites om aan de stukken te komen en filteren tot je erbij neervalt om de juiste treffers te vinden. Het team van TenderXL neemt je dat allemaal uit handen. Reken maar eens uit hoeveel tijd jij dagelijks kwijt bent aan het zoeken en filteren van aanbestedingsinformatie. Dat is de prijs die jij betaalt om gebruik te maken van TenderNed.

 

Maar er is meer: TenderNed heeft alleen de aankondigingen van aanbestedingen. Bij ongeveer de helft daarvan ontbreken bovendien de aanbestedingsdocumenten. Daarvoor moet je dan apart inloggen bij Aanbestedingskalender, Negometrix of CTM Solution. Het team van TenderXL werkt dagelijks alle gepubliceerde tenders voor je bij zodat jij alle Aanbestedingsdocumenten overzichtelijk bij elkaar hebt. Ook dat scheelt je tijd (en ergernis).

 

En dan is er nog het verschil in visie. TenderNed begint bij de aankondiging van een opdracht, als de stopwatch voor indiening gaat lopen. Bij TenderXL geloven wij in focus op het voortraject. Daarom hebben wij niet alleen informatie over de aanbesteding zelf, maar ook over het voortraject en over de context waarin aanbestedingen ontstaan, die vind je nergens anders zo overzichtelijk bij elkaar.

 

Daarnaast heb je met een abonnement op TenderXL de beschikking over superhandige inkoopprofielen die ons team dagelijk opstelt en bijhoudt. Zo weet je precies wat de aanbestedende dienst belangrijk vindt en kun je onderhandse opdrachten opsporen door gericht te zoeken naar aanbestedende diensten die bij jouw bedrijfsprofiel passen. Bovendien heb je via je TenderXL account toegang tot alle actuele voorkeurslijsten zodat jij voortaan ook uitgenodigd wordt voor onderhandse opdrachten.

 

Kortom: TenderNed is niet gratis en ook lang niet zo compleet als TenderXL. (En trouwens: TenderNed heeft ook geen actieve fanclub;).

Waarom zie ik zo weinig tenders in mijn account?

De Unique Selling Pouint van TenderXL is dat je alleen maar ziet wat voor jou relevant is. Dat is als je net bent overgestapt van een ander platform, even wennen; je hoeft nu niet meer door oeverloze irrelevante informatie te ploegen.

Als je te weinig tenders in je account ziet, kan dat een aantal dingen betekenen. Of er wordt meer onderhands gepubliceerd dan je dacht (onderhandse opdrachten worden niet openbaar gepubliceerd en dus zie je ze niet). Het kan ook zijn dat de aanbestedende dienst die je in gedachten hebt, de opdracht onder een andere entiteit (een samenwerkingsverband bijvoorbeeld) in de markt heeft gezet. Dan komt bij het juiste trefwoord de aanbesteding wel boven, maar zie je deze niet staan bij de aanbestedende dienst waarvan je dacht dat die hem had gepubliceerd.

Het kan ook zijn dat je trefwoorden niet scherp genoeg staan ingesteld. Je kunt ons altijd even bellen om dat verder af te stemmen. We snijden je account ook nadat je aan boord bent gekomen, graag verder met je op maat.

Welke hulp bij inschrijven op aanbestedingen bieden jullie?

Onze partner Trias Politica Advies verzorgt alle vormen van tenderbegeleiding voor ons. Ben je nieuw in de aanbestedingswereld en wil je leren hoe het werkt? Top, dan starten we met een learning on the job begeleiding. We doen het hele traject samen met jou en je team en we wijzen je daarbij op belangrijke valkuilen en trucs. Zo kun je het de volgende keer zelf en investeer je dus in kennis binnen je eigen organisatie.

 

Heb je al wat ervaring en wil je alleen dat we op bepaalde onderdelen meekijken? Prima. Je kunt ons inschakelen voor:

 • haalbaarheidsanalyse: past deze tender bij ons?
 • controle op de uitvraag: kloppen de stukken wel?
 • formuleren van (strategische) vragen
 • (her)schrijven van tenderteksten
 • bepalen van je inschrijfstrategie
 • opstellen van samenwerkingsovereenkomsten met onderaannemers of combinatiepartners
 • oprichten van juridische inschrijfentiteiten
 • nemen van bid/no bidbeslissing
 • opbouwen plan van aanpak
 • beoordelingsmethodiek benutten: hoe halen we de meeste punten?
 • finale review: hebben we alles beantwoord en met de optimale punten?
 • hulp bij uploaden
 • juridische beoordeling gunningsbeslissing
 • juridische haalbaarheid klacht/bewaar/kort geding
 • indienen van klachten bij de aanbestedende dienst
 • indienen van klachten bij de Commissie van Aanbestedingsexperts
 • voeren van kort geding
 • voeren van bodemprocedure

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken

Welke trainingen bieden jullie aan?

Instituut Trias Politica verzorgt al onze trainingen. Je kunt er terecht voor:

 • training de overheid als klant
 • training Eerste Hulp Bij Aanbesteden
 • training  onderhandse opdrachten
 • training overheidspresentaties
 • masterclass Public Sales
 • masterclass tenderteksten schrijven
 • masterclass strategische vragen stellen

Zoek je een incompanytraining? leuk! We snijden al onze trainingen graag op de maat van jouw organisatie. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken