BPKV en EMVI

BPKV

 

BPKV betekenis 

BPKV staat voor beste-prijs-kwaliteit-verhouding. Voordat de Aanbestedingswet op 1 juli 2016 wijzigde, werd er ook wel gesproken van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). EMVI is sindsdien de overkoepelende term geworden voor alle drie de gunningscriteria. De BPKV is dus een van de drie gunningscriteria bij een aanbesteding. Middels de BPKV wordt de markt uitgedaagd om meer kwaliteit te leveren dan de minimale eis. 

BPKV criteria 

Bij een aanbesteding op basis van BPKV wordt er naar meer gekeken dan alleen de beste prijs. Een gunning wordt geselecteerd op basis van een combinatie van prijs en kwaliteit. 

In de aanbestedingsleidraad van de opdrachtgever staan onder meer de doelstellingen van het project en de BPKV criteria waarop beoordeeld wordt. Mogelijke BPKV criteria zijn; duurzaamheid, opleverdatum risicobeheersing en planning. De opdrachtgever bepaalt hoeveel waarde er aan een BPKV criterium wordt gegeven. Zo kunnen inschrijvers precies zien aan welke criteria de opdrachtgever de meeste waarde hecht. 

Wat is EMVI

EMVI staat voor Economisch Meest Voordelige Inschrijving. De betekenis van EMVI is op 1 juli 2016 veranderd toen de Aanbestedingswet gewijzigd werd. Voorheen werd EMVI aangeduid als BPKV. Sinds de wijziging is EMVI een overkoepelende term geworden voor de drie gunningscriteria. 

De drie gunningscriteria 

  1. Beste-prijs-kwaliteit-verhouding 
  2. Laagste kosten op basis van kosteneffectiviteit (lifecycle)
  3. Laagste prijs

Contact us

Neem telefonisch contact met ons op of vul onderstaand formulier in, we nemen dan binnen 24 uur contact met je op.