Aanbesteding winnen van je concurrenten; zo doe je dat.

tijd besparen met aanbesteden

Soms zijn er aanbestedingen waar werkelijk al je concurrenten op willen inschrijven. Hoe zorg je er bij zulke aanbestedingen voor dat je jouw concurrentie te slim af bent? En dus de aanbesteding wint van je concurrenten? Hier is een slimme manier voor.

Meer informatie over manieren om een aanbesteding te winnen van je concurrenten? Trias Politica Advies kan je hierbij helpen. Onder andere met trainingen.

Strategische vragen stellen

Een van de manieren om om te gaan met veel concurrenten is door strategische vragen te stellen aan de hand van een TenderSWOT. Nadat je hebt vastgesteld wie je belangrijkste concurrenten zijn per onderdeel van de aanbesteding, kun je de threats en weaknesses proberen om te buigen naar strenghts en opportunities en zo doelgerichte vragen gaan stellen. We geven je een voorbeeld;

Stel je schrijft je in op een aanbesteding voor het exploiteren en onderhouden van reclamezuilen. Een van de eisen die er gesteld wordt is dat je social return moet toepassen. Toevallig weet je dat jouw belangrijkste concurrenten altijd tekent voor social return, maar er niets mee doet. Dit is dan ook de reden dat deze concurrent goedkoper is. De verleiding om te vragen of de eis kan komen te vervallen is groot, aangezien je zelf ook niet staat te springen om een SROI traject te starten. Maar zou je dat doen, ben je eigenlijk je concurrent aan het helpen. Niet echt ideaal dus. Maar wat nou als je omdraait? Je gaat juist aandringen op SROI en op de handhaving ervan. Je zou je vraag als volgt kunnen formuleren:

“U heeft aangegeven waarde te hechten aan social return bij deze aanbesteding. Wij onderschrijven het belang hiervan. In uw aanbesteding is ons opgevallen dat een vorm van toezicht houden op de naleving van SROI ontbreekt. Nu zijn wij van mening dat een effectieve SROI gebaat is bij tenminste een boeteclausule indien het in de praktijk niet wordt toegepast. Wij zijn benieuwd of u onze mening deelt. In het geval dit niet zo is, horen wij vraag welke maatregelen u zou willen treffen om er zeker van te zijn dat de papieren belofte tot SROI ook in de praktijk daadwerkelijk plaatsvindt.

Hoogstwaarschijnlijk zal er in reactie op je vraag een vorm van toezicht op de naleving komen. Natuurlijk betekent dit ook dat jij hieraan moet geloven. Maar het belangrijkste is dat jouw grootste concurrent er bij deze aanbesteding niet meer mee weg komt om ja te zeggen en nee te doen.

Voorsprong op je concurrenten

Inzicht hebben op je concurrenten tijdens het aanbesteden kan ook in je voordeel werken voor het winnen van een aanbesteding. Zo kun je bijvoorbeeld zelf gegunde tenders bijhouden via TenderNed. Zij uploaden regelmatig een Excel-bestand met alle gunningsinformatie. Want ook al heb je een tender niet gewonnen, het is belangrijk om bij te houden welke opdrachten er worden gegund. Hier kun je namelijk in de toekomst op inspelen. Blijf jij liever dagelijks op de hoogte, zonder hier zelf tijd aan kwijt te zijn? Dan is een abonnement op TenderXL iets voor jou!

Volg je concurrenten

In jouw tailor-made TenderXL account kun je zelf aangeven waar je over geïnformeerd wil worden. Met een druk op de knop selecteer je concurrenten die je wilt volgen en het systeem stuurt je notificaties wanneer deze concurrenten een tender winnen.

Contact us

Neem telefonisch contact met ons op of vul onderstaand formulier in, we nemen dan binnen 24 uur contact met je op.